Bewegen is goed voor het lichaam namelijk net zo belangrijk als evenwichtig eten, voldoende slaap en frisse lucht. Het houdt je fit, alert en is goed voor hart -en bloedvaten. Het zorgt voor stevige gewrichten en botten, een betere zuurstofopname door de longen en een vlottere spijsvertering. En door L.O. kan je voeling krijgen voor een bepaalde sport of sporten.

Nu is tennis spelen op school ook letterlijk spelen. Je leert en ontdekt op een speelse manier (met je eigen klasgenootjes) wat het is om op een andere manier met een bal te spelen. Het is goed voor je motoriek maar ook voor je sociale vaardigheden.
De gymleraar krijgt dan de ondersteuning van een echte tennisleraar.

Vindt je tennis op school al leuk wat zou het zijn op een echte tennisbaan met je klasgenootjes? Vanuit de stichting geven we ieder kind de mogelijkheid met schooltennis om aan tennis te “snuffelen”.

Iedere vereniging doet heel hard zijn best om jouw te verwelkomen als nieuw jeugdlid en heeft daarom aangepaste “tennispakketten” waarmee je voor weinig geld lid wordt bij een vereniging, tennisles krijgt en bij sommige verenigingen een tennisracket. Misschien zien we elkaar wel op de tennisbaan.