Het bestuur van de Stichting bestaat uit mensen met een echt tennishart.
Ze stellen zich graag even voor:

0d9bf6aVoorzitter Marieken de Lange
Een tijdje terug werd mij gevraagd om voorzitter te worden van Stichting support 4 tennis. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Als vitaliteitcoach ben ik overtuigd van de noodzaak om te bewegen. Daarbij is uit wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat kinderen heden ten dagen een verminderde motoriek hebben. Tennis is een hele leuke sport, maar ook een motorisch gevarieerde sport.

Zelf ben ik een aantal jaar geleden begonnen met tennissen en het spelletje heeft me meteen gegrepen. Het is gevarieerd en tevens een denksport. Hoe kan ik de tegenstander te slim af zijn?

Ik help dus graag mee om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met tennis en ik hoop dat dit een doorstroming geeft naar de tennisverenigingen, zodat we een goede basis kunnen leggen naar meer jeugdtalenten in de tennissport.


PvGurp
Secretaris: Peter van Gurp
Ik ben Peter van Gurp en ben thans voorzitter van de districtsraad West-Brabant KNLTB. Naast het vrijwilligerswerk, werk ik dagelijks met kinderen van 4 tot 30 jaar die een spraak-, taalprobleem hebben of die slechthorend of doof zijn.

Het doen van een sport is in deze tijd belangrijk voor jong en oud. Ik ben zelf ooit begonnen als 8 jarige. Tennis vond ik op dat moment wel leuk. Al gauw ben ik begonnen met training en had al snel door dat ik door veel te spelen en te trainen steeds beter werd. Ik mocht toen mee gaan doen aan de competitie. Dat was een hele uitdaging en erg leuk. Via de jeugdcompetitie ben ik seniorencompetitie gaan doen. Deze competitie doe ik nog steeds. Door het vele spelen ben ik 5 jaar geleden uitgenodigd om het Europees kampioenschap voor teams te spelen. Deze uitdaging ga ik nog steeds aan en heeft geleid tot de derde plaats afgelopen jaar. Vorig jaar is daar de deelname aan het WK veteranen bij gekomen.
Naast de bestuurlijke functies die ik binnen de tennisvereniging en binnen het district West Brabant  vervul, probeer ik samen met anderen te laten zien hoe belangrijk het is aan een sport in dit geval tennis te doen. Door veel te bewegen en plezier te hebben kun je naar ieder gewenst niveau toewerken. Vanuit support4tennis wil ik een verdere bijdrage leveren om het voor ieder kind mogelijk te maken om te tennissen.

 

ronald1Penningmeester: Ronald Lepelaar
Als passionele sporter en vrijwilliger voor de Stichting Support4Tennis. vragen jullie je af waarom starten met deze Stichting? Gewoon omdat ik anderen wil helpen het tennisspel net zo leuk te vinden als ik.

Ik ben als 8-jarig knulletje gestart met tennis bij TC Etten. Na het steuntje in de rug van mijn ouders en de Nederlandse Tennisbond (KNLTB) kon ik proeven aan jeugdtopsport.

Wat heb ik daar veel plezier aan beleefd en veel van geleerd. Nu pluk ik daar af en toe nog steeds de vruchten van door net iets meer te doen om mijn doel te bereiken en af en toe de teleurstellingen om te zetten in kansen. Als je sport met anderen en misschien zelfs wedstijdjes gaat spelen kom je naast vele leuke ook leerzame momenten tegen die je ook in het dagdagelijkse leven helpen om positief naar een situatie te kijken. Sport is een goede leerschool. Met deze Stichting willen wij anderen ook die leuke en leerzame momenten mee laten maken. Daarom willen we dat tennis door iedereen en op elk niveau gespeeld kan worden. Veel plezier.