Wawrinka verliest met Krajicek eerste graswedstrijd

Wawrinka verliest met Krajicek eerste graswedstrijd

14 juni 2016 – De samenwerking tussen Stan Wawrinka en Richard Krajicek heeft vooralsnog niet het juiste resultaat opgeleverd. Onder leiding van de Nederlander verloor de Zwitser vandaag (dinsdag) zijn eerste duel van het grasseizoen van Fernando Verdasco. Op Queen’s ging Wawrinka met 6-2, 7-6(3) ten onder.

Het voorbereidingstoernooi op Wimbledon is zodoende teleurstellend verlopen voor Wawrinka, die als tweede geplaatst was. In de tweede set kwam de Zwitser er niet echt aan te pas, dat lukte in het tweede bedrijf wel. Ondanks dat hij beter speelde dan in de eerste set slaagde hij er niet om de tweede set in de tiebreak te winnen.

Wawrinka kende, in zijn eerste duel onder leiding van Krajicek, een negatieve balans van veertien winners en achttien onnodige fouten.


De Bakker sneuvelt ook in Blois in de eerste ronde

 De Bakker sneuvelt ook in Blois in de eerste ronde

14:31 – Thiemo de Bakker maakt een bijzonder slechte fase in zijn carrière door. De Nederlander is er ook bij de Challenger in het Franse Blois niet in geslaagd om een wedstrijdje te winnen. De ervaren Duitser Andreas Beck, afgezakt naar de 303ste plek op de ATP-ranglijst, bleek te sterk.

De Bakker, de mondiale nummer 126, verloor met 5-7, 6-3 en 6-3 van zijn Duitse tegenstander. In de tweede set kwam De Bakker nog wel met 2-0 voor, maar daarna kantelde de partij in zijn nadeel.

Het is voor de 27-jarige De Bakker al zijn zevende nederlaag op rij. Zijn laatste zege dateert van 19 april, toen hij in Barcelona wist te winnen van Elias Ymer. In Istanbul, Bordeaux, Parijs, Furth en Caltanissetta was hij vervolgens al na één partij uitgeschakeld, iets dat hem nu in Blois dus ook overkomen is.